Bio Awajun melk 30% koffie (10 st.)
  • Bio Awajun melk 30% koffie (10 st.)
  • Bio Awajun melk 30% koffie (10 st.)
  • Bio Awajun melk 30% koffie (10 st.)
  • Bio Awajun melk 30% koffie (10 st.)

Bio Fairtrade Awajun melk 30% koffie (10 st.)

Donkere melkchocolade gemaakt met Criollo cacabonen uit Peru - Amazone met hand-geplukte Arabica koffiebonen uit Colombia

Doos met 10 stuks repen a 85gram/reep

Ingrediënten: 30% cacaobonen, 18% cacaoboter, 31% suiker, 19,5% melkpoeder, 1,5% koffie, alle ingrediënten van biologische teelt

Bevat geen sporen van noten of pinda’s.

Allergenen: lactose

De cacao van deze reep wordt door de Awajun indianen verbouwd. De Awajun zijn traditionele jagers en verzamelaars en leven in de jungle van het Amazone regenwoud in het noord-oosten van Peru. Cacao komt van oorsprong uit de regenwouden van de Amazone. Deze Criollo cacao komt dus rechtstreeks van de geboortegrond van de cacao.

Met de inkomsten van deze biologische cacao kunnen de Awajun indianen in hun levensonderhoud voorzien en zijn zij niet genoodzaakt geld te verdienen door hout te verkopen of te kappen voor landbouw en veeteelt. Hiermee draagt deze reep bij aan het behoud van het tropisch regenwoud en de ontwikkeling van duurzame teelt van cacao.

De biologische koffie komt van CooAgroNevada een vrouwen-koffie coöperatie uit het natuurreservaat Sierra Nevada de Santa Marta, Colombia en is op hoogte geteeld (1600 meter).

De koffiebonen voor deze reep worden met het zeilschip de Tres Hombres door weer en wind vanuit de Colombia gehaald en gebracht tot aan de kade van Amsterdam.

De reep weegt ca.85 gram en is verpakt in vetvrij papier bedrukt met bio-inkt.

Deze chocolade is een versproduct. De reep is 12 maanden houdbaar maar wij adviseren de reep binnen 3 maanden op te eten. KOEL en DROOG bewaren!

1007